Тутманик с яйца и сирене без месене
Смолянски кашник - хляб с жива мая, сирене, масло и яйца.
Бон Апети
Излъчен на 18.05.2016
Хлябът по смолянска рецепта, кояйто се готви в кухнята на Лора и Стоян, се нарича кашник, но ако името е склонно да ви обърка, няма да излъжем, обяснявайки, че това е мързелив лесен тутманик без месене, който обаче се нуждае от време за втасване. А защо се казва кашник - може би защото тестото за него представлява своеобразна каша от брашно, масло, сирене и яйца, която втасва без месене заради течната си консистенция. Затова от готвача се иска само да смеси заедно продуктите и да чака докато домашният пълнен хляб със сиренце излезе с пожълтяла коричка от фурната.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ