Туршия от люти чушлета с чесън
Кисели люти чушки в буркан с моркови, целина и чесън.
Необходими продукти:
- 20 люти чушлета
- 1 морков
- 1 глава чесън
- 4-5 стръка магданоз и копър
- 1 клонка листа от целина
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 1 аспирин
- 5 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Отрязвате част от дръжките на чушлетата, за да не запълват излишно буркана. Обелвате чесъна, а морковите нарязвате на колелца. Най-напред сипвате на дъното на буркана солта, оцета, захарта и няколко колелца морков с малко скилидки чесън. След това добавяте 5 чушлета а върху тях слагате стрък магданоз и копър. Повтаряте това докато напълните буркана. Най-отгоре слагате клонката целина, която се завива, аспирина и доливате в буркана вода, почти до капачката. Слагате капачката и въртите буркана в следната последователност. През деня стои на капака си а през ноща го обръщате да стои на дъното си. Това упражнение, продължава 10 дни и туршията е готова.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ