Регистрация

Турска пица с месо

Турска пица с месо
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4189

Домашно омесена пица с кайма и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 ч.л. сол
  • 3 г суха мая
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1/4 ч.ч. топла вода
  • 150 г кисело мляко
  • 450 г домати
  • 1 средна глава лук
  • 250 г кайма
  • щипка магданоз
  • 5 скилидки чесън
  • 5 зелени чушки (по желание люта)
  • черен пипер
  • лимон, за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Смесете наситнените магданоз, лук и зелена чушка.

2. Счукайте чесъна.

3. Смесете маята, захарта и топлата вода.

4. Нарежете лимона на 8 парчета.

5. Нарежете на кубчета доматите.

6. Заделете 2 с.л. брашно и смесете с 2 ч.л. сол.

7. Направете кладенче в брашното и добавете разтворената мая.

8. Внимателно смесете и заделете за 30 мин., покрито с найлоново фолио.

9. Смесете каймата с доматите, лука, магданоза, чушките, чесъна, сол и черен пипер. Омесете много хубаво с ръце, така че да се обединят ароматите - около 5 мин.

10. Разделете тестото на парчета с големина на яйце.

11. Разточете тънки кръгчета и ги покрийте с каймата, като оставите по 1 см от края.

12. Печете в предварително загрята фурна на 220ºC за около 15 мин.

13. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта