Турска пица с месо
Домашно омесена пица с кайма и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 2 ч.л. сол
- 3 г суха мая
- 1/2 ч.л. захар
- 1/4 ч.ч. топла вода
- 150 г кисело мляко
- 450 г домати
- 1 средна глава лук
- 250 г кайма
- щипка магданоз
- 5 скилидки чесън
- 5 зелени чушки (по желание люта)
- черен пипер
- лимон, за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Смесете наситнените магданоз, лук и зелена чушка.
2. Счукайте чесъна.
3. Смесете маята, захарта и топлата вода.
4. Нарежете лимона на 8 парчета.
5. Нарежете на кубчета доматите.
6. Заделете 2 с.л. брашно и смесете с 2 ч.л. сол.
7. Направете кладенче в брашното и добавете разтворената мая.
8. Внимателно смесете и заделете за 30 мин., покрито с найлоново фолио.
9. Смесете каймата с доматите, лука, магданоза, чушките, чесъна, сол и черен пипер. Омесете много хубаво с ръце, така че да се обединят ароматите - около 5 мин.
10. Разделете тестото на парчета с големина на яйце.
11. Разточете тънки кръгчета и ги покрийте с каймата, като оставите по 1 см от края.
12. Печете в предварително загрята фурна на 220ºC за около 15 мин.
13. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ