Тунквани хапки от извара
Шоколадови хапки със сърцевина от извара.
Необходими продукти:
- 400 г извара
- 25 г масло
- 2 с.л. сметана
- 120 г пудра захар
- 80-100 г шоколад
- 3 с.л. течна сметана
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте изварата с пудра захарта. По желание добавете някакъв сладкарски аромат - ванилия или цитрус.
2. Залейте с разтопеното масло, добавете 2 с.л. сметана и разбъркайте.
3. С ръце оформете желани от вас формички или приберете в намазнени силиконови калъпчета за бонбони. Приберете във фризер за 20-тина минути, за да се постегне.
4. Разтопете шоколада с 3 с.л. сметана на микровълнова или слаб котлон. Взимайте стегналите се барчета от извара и овалвайте. Редете върху решетка и приберете в хладилник.
5. След 20-тина минути сладкишите ще са готови.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ