Регистрация

Тунквани маршмелоу бонбони

Тунквани маршмелоу бонбони
Средно   |   Порции 16-24 броя   |   Видяна: 1621

Домашни бонбони с шоколад, бисквити и маршмелоу.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет чаeни бисквити
  • 2 опаковки шокладови капки
  • 2 пакета бобони маршмелоу (общо около 100 грама)
  • тъмен шоколад или шоколадов кувертюр
  • поръска по желание (едра сол, крокант, шарени пръчици)

Начин на приготвяне:

1. Натрошете бисквитте на малки парченца или ги смелете на едро брашно в чопър. Пресипете в купа и добавете шоколадовите капки.

2. Бонбоните маршмелоу врътнете за 2-3 минути в микровълнова докато се разтопят. След това пресипете при останалите продуктии разбъркайте до получаването на лепкава смес.

3. С навлажнени ръце оформете топчета като гребвате от сместа и въртите между дланите си. Подредете топчетата в съд, застлан с хартия за печене и приберете във фризера за 15-25 минути.

4. През това време разтопете кувертюра (или натрошения на парчета шоколад) на водна баня или в микровълнова.

5. Взимайте по бонбон, слагайте го върху вилица, топвайте в шоколада и връщайте обратно на мястото в тавата. По желание можете да поръсвате всеки бонбон с едра сол, крокант или шарени пръчици.

6. Приберете първо във фризера за 30-тина минути, след това подредете бонбоните в бонбониера и дръжте в хладиник.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта