Тунквани маршмелоу бонбони
Домашни бонбони с шоколад, бисквити и маршмелоу.
Необходими продукти:
- 1 пакет чаeни бисквити
- 2 опаковки шокладови капки
- 2 пакета бобони маршмелоу (общо около 100 грама)
- тъмен шоколад или шоколадов кувертюр
- поръска по желание (едра сол, крокант, шарени пръчици)
Начин на приготвяне:
1. Натрошете бисквитте на малки парченца или ги смелете на едро брашно в чопър. Пресипете в купа и добавете шоколадовите капки.
2. Бонбоните маршмелоу врътнете за 2-3 минути в микровълнова докато се разтопят. След това пресипете при останалите продуктии разбъркайте до получаването на лепкава смес.
3. С навлажнени ръце оформете топчета като гребвате от сместа и въртите между дланите си. Подредете топчетата в съд, застлан с хартия за печене и приберете във фризера за 15-25 минути.
4. През това време разтопете кувертюра (или натрошения на парчета шоколад) на водна баня или в микровълнова.
5. Взимайте по бонбон, слагайте го върху вилица, топвайте в шоколада и връщайте обратно на мястото в тавата. По желание можете да поръсвате всеки бонбон с едра сол, крокант или шарени пръчици.
6. Приберете първо във фризера за 30-тина минути, след това подредете бонбоните в бонбониера и дръжте в хладиник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ