Регистрация

Традиционен миш-маш със зеленчуци и сирене

Традиционен миш-маш със зеленчуци и сирене
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1199

Безмесно българско основно с яйца и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 175 г лук - 2 глави, средни по размер
  • 2 с.л. олио
  • 1 голяма червена чушка
  • 1 голяма или 2 средни зелени чушки
  • 1 с.л. зехтин
  • 400 г домати
  • сол, черен и червен пипер на вкус
  • 1 ч.л. мащерка или чубрица
  • 5-8 листа пресен босилек
  • 200-250 г бяло сирене
  • 6 яйца
  • листа пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, чушките нарежете на четвъртини и после на полумесеци, доматите рендосайте и изхвърлете ципите, ако са жилави. Наситнете си предварително листата босилек и магданоз - без да ги смесвате. Яйцата си чукнете в купа, но не разбивайте. Пригответе си и бучката сирене да ви е под ръка и можете да започвате същинското готвене.

2. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука за 4 минути докато се появят златисти оттенъци.

3. Добавете чушките - гответе и бъркайте 3 минути.

4. Сипете доматите, зехтина, добавете щипка захар, сол, пипер и мащерка, както и наситнения босилек. Разбъркайте добре, намалете котлона леко и оставете да се готви 10 минути като периодично поглеждате да не загори.

5. Натрошете сиренето с пръсти. Преценете на едро или на ситно би ви харесало повече. Оставете да се готви 5 минути.

6. Изсипете яйцата, намалете съвсем леко огъня и бъркайте нежно докато продуктите се смесят и се получи консистенция с желаната от вас степен на рохкавост.

7. Махнете от котлона и поръсете с магданозени листа.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта