Традиционен миш-маш със зеленчуци и сирене
Безмесно българско основно с яйца и сирене.
Необходими продукти:
- 175 г лук - 2 глави, средни по размер
- 2 с.л. олио
- 1 голяма червена чушка
- 1 голяма или 2 средни зелени чушки
- 1 с.л. зехтин
- 400 г домати
- сол, черен и червен пипер на вкус
- 1 ч.л. мащерка или чубрица
- 5-8 листа пресен босилек
- 200-250 г бяло сирене
- 6 яйца
- листа пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, чушките нарежете на четвъртини и после на полумесеци, доматите рендосайте и изхвърлете ципите, ако са жилави. Наситнете си предварително листата босилек и магданоз - без да ги смесвате. Яйцата си чукнете в купа, но не разбивайте. Пригответе си и бучката сирене да ви е под ръка и можете да започвате същинското готвене.
2. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука за 4 минути докато се появят златисти оттенъци.
3. Добавете чушките - гответе и бъркайте 3 минути.
4. Сипете доматите, зехтина, добавете щипка захар, сол, пипер и мащерка, както и наситнения босилек. Разбъркайте добре, намалете котлона леко и оставете да се готви 10 минути като периодично поглеждате да не загори.
5. Натрошете сиренето с пръсти. Преценете на едро или на ситно би ви харесало повече. Оставете да се готви 5 минути.
6. Изсипете яйцата, намалете съвсем леко огъня и бъркайте нежно докато продуктите се смесят и се получи консистенция с желаната от вас степен на рохкавост.
7. Махнете от котлона и поръсете с магданозени листа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ