Тофу в сос от домати и балсамов оцет
Тофу с домати и смлени бадеми.
Необходими продукти:
- 1 блокче тофу (около 225 г)
- 1 малка глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1/2 ч.ч.ч сушени домати в олио
- 1 с.л. смлени бадеми
- 1 с.л. зехтин
- 50 мл балсамов оцет
- 1 с.л. сол
- 1 ч.л. захар
- шепа листа босилек
Начин на приготвяне:
1. Отцедете тофуто и го увийте в кухненска кърпа, за да поеме излишната течност. Нарежете на кубчета от по 2,5 см. Обелете и нарежете фино чесъна и лука.
2. Сгорещете олио на умерен огън. Добавете чесъна, лука и бадемовото брашно и пържете до омекване на лука. Внимавайте да не изгорят смлените бадеми.
3. Добавете тофуто, сушените домати и олиото от буркана им. Добавете захарта и солта. Разбъркайте хубаво.
4. Добавете балсамов оцет и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри, покрито с капак, за 1 час на много слаб огън.
5. Проверете подправките и доовкусете, ако сметнете за необходимо. Прибавете накъсаните листа босилек. Разбъркайте хубаво и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ