Тортиляс с царевично брашно
Вкусни пържени блатове за вашите кулинарни фантазии.
Необходими продукти:
- 1 и половина чаши брашно
- ¾ чаши топла вода
- половин чаша царевично брашно
- ¼ чаша мас или раститена мазнина (шортенинг)
- 1 ч.л. сол
- половин ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Смесете сухите съставки в купа.
2. Добавете олио и размесете с ръце.
3. Добавете вода и замесете, докато получите тесто, което вече не залепва по купата.
4. Набрашнете повърхността за месене и оформете тестото на топки малко по-голям размер от топчета за пинг понг.
5. Сплескайте топките с ръка и ги разточете с точилка, докато са около 18 см в диаметър.
6. С помощта на хартиена кърпа, леко намаслете горещ тиган с незалепващо покритие и изпържете сплесканите тортиляс. Трябва да повдигате тортилите и да проверявате дали са се появили кафяви точки отдолу, за да видите дали са готови за обръщане. Пържете, докато и от двете страни се появят светли кафяви точки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ