Рибен такос със сметана
Рибни пръчици, зеле, магданоз и сирене, украсени с парченца лайм.
Необходими продукти:
- 2 тортили от брашно
- 2 рибни пръчици, в панировка от бирено тесто
- 2 с. л. заквасена сметана
- 2 с. л. майонеза
- 2 лайма
- 1 малка връзка пресен кориандър
- 1 ч. ч. бяло зеле, нарязано на тънки ивичи
- 1 ч. ч. бяло мексиканско сирене cotilla
Начин на приготвяне:
1. Смесете заквасената сметана с майонезата, малко кориандър и сока от 1/3 лайм.
2. Оставете настрана за поне ½ час.
3. Запечете рибните пръчици според указанията, като не забравяте да ги обръщате, за да станат хрупкави.
4. След като рибните пръчици са готови, загрейте тортилите в тиган или върху котлона, така че да станат гъвкави.
5. Намажете ги със соса, наредете върху тях рибните пръчици, зелето, накълцания магданоз и сиренето.
6. Сервирайте с резени лайм и допълнително сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ