Торта с портокали и моркови
Оранжева торта събира в себе си плодове и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 400 г настъргани моркови
- 2 портокала, само кората
- 80 г масло
- 80 г захар
- 1 ч.л. канела
- 3 яйца
- 130 г бяло брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 100 г смлени бадеми
Начин на приготвяне:
1. Смесете маслото със захарта, докато стане бяла пухкава смес, добавете жълтъците и разбъркайте хубаво.
2. Прибавете портокаловата кора и канелата.
3. В отделна купа смесете брашното, бакпулвера и бадемите.
4. Бийте белтъците докато станат на твърда пяна.
5. Добавете моркова в сместа с маслото и разбъркайте хубаво.
6. Сипете брашното малко по малко. Накрая прибавете и разбитите белтъци.
7. Изпечете за около 35-40 мин. в предварително загрята на 180ºС фурна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ