Зелена супа посоле с пиле
Печено пиле с царевица плува в подлютен бульон.
Необходими продукти:
- 1/3 ч. ч. печени осолени тиквени семки (по желание)
- 3 с. л. масло от рапица
- 1 средно голяма глава лук, нарязана ситно
- 3 скилидки чесън
- 1 ½ люти чушки, изчистени от семената и нарязани (може и люти чушки от буркан или други чушки по ваш избор)
- 2 ч. л. сол
- 450 г консерва зелени доматчета или 450 г пресни зелени доматчета (можете също да използвате и готов „салса верде”)
- ¾ ч. ч. магданоз
- 1 ч.л. риган
- 4 ч. ч. пилешки бульон
- 1 печено пиле, обезкостено и месото накълцано или 500 г пилешко месо
- 2 бр. кутии едра царевица от по 420 г, изплакната и отцедена
- репички за гарниране (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Ако използвате тиквени семки, пасирайте ги в кухненския робот и ги оставете настрана.
2. В дълбок съд нагрейте олио на средно силен огън и запържете лука, чесъна и лютите чушки докато омекнат.
3. Пюрирайте зеленчуците, солта, ригана, зелените домати (или соса „салса верде”) и листата кориандър в кухненския робот. Върнете пюрето в тенджерката и продължете да варите на средно силен огън.
4. Добавете пилешкия бульон и (ако използвате) суровото пилешко месо. Изчакайте да заври, намалете котлона и оставете да къкри.
5. Когато пилешкото месо се сготви, извадете го и го нарежете ситно (пуснете в сухненския робот), добавете царевицата и тиквените семки.
6. Върнете накълцаното пилешко месо в тенджерката или добавете накълцаното месо от предварително изпеченото пиле в този момент и оставете да ври на слаб огън за 20 минути. Гарнирайте с репички (по желание).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ