Регистрация

Торта Машенка с кондензирано мляко и орехи

Торта Машенка с кондензирано мляко и орехи
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2856

Руска торта с кондензирано мляко и маслен крем с орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блатовете:

  • 200 мл кондензирано мляко
  • 250 мл сметана
  • 320 г брашно
  • 3 яйца
  • 1 ч.л. сода
  • 2 с.л. какао на прах

За крема:

  • 200 г масло
  • 200 мл кондензирано мляко
  • 100-200 г орехи

Начин на приготвяне:

1. Започваме с блата. Кондензираното мляко, яйцата и сметаната се разбиват с миксер и постепенно се добавя пресятото брашно и содата. Полученото гладко тесто се разделя на две половини и в едната се добавя какакото и се разбива. Блатовете се пекат на 210 градуса за 20 минути в намаслени и набрашнени кръгли форми с диаметър 24 см. След това се изчаква да се охладят много добре и после се разполовяват.

2. Кремът се приготвя като маслото на стайна температура се разбива с миксер. Към него се добавя кондензираното мляко.

3. Орехите се запичат на 200 градуса за 10 минути. След това се нарязват с нож на парчета.

4. Тортата се сглабя като най-отдолу се слага бял блат, намазва се с крем и се поръсва с малко орехи. Следва черен блат, крем орехи, бял блат, крем орехи, последния блат (черен). Намазва се обилно с крем отгоре и отстрани и се поръсва щедро с орехи. Съхранява се в хладилник.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта