Топъл паниран сандвич с колбас и гъби
Двойни сандвичи на тиган с плънка от колбаси, напоени в яйце тип френски тост.
Необходими продукти:
- 4 филийки тостерен хляб
- 2 плочки кашкавал за сандвичи
- 4 ленти бекон
- 4 мариновани гъбки
- парче шунка или 1/3 от малките наденички тип биренки (може и друг колбас по желание)
- 4 сушени доматчета
- 1 яйце
- 2 с.л. мляко
- 4 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Отрежете коричките на хляба по желание.
2. Сложете филийка върху дъска и с точилка я разточете на по-тънка и широка филия. Действайте така с 4-те хлебчета.
3. Върху две от тях сложете в единия край по 2 ленти бекон, след това подредете нарязани на полумесеци гъбки, после тънки шайби наденички и най-долу на филийката - по 2 сушени домата. Захлупете така направената подредба със слайс кашкавал за сандвичи и след това с втора филийка.
4. Разбийте в купа яйцето с млякото. Напоете хубаво прехлупения двоен сандвич и сложете в тиган с незалепващо покритие със сгорещени 2 с.л. олио на умерен огън. Гответе 4 минути от едната страна и до позлатяване от другата. Повторете и с втория сандвич.
5. Сервирайте единия тост разполовен през диагонала, а другия - цял за по-красиво. Можете да поднесете и сос по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ