Закуска с яйца, хлебче, шунка и кашкавал
Топъл сандвич с яйца, кашкавал, зеленчуци и колбас.
Необходими продукти:
- 1 с.л. олио
- 2 яйца
- сол
- 1 тортиля или арабско хлебче (може и по-малък лаваш - целта е плоската питка да е една идея по-малка от диаметъра на тигана, в който ще готвите)
- 2-4 слайса шунка или друг колбас по желание
- 1/2 ч.л. горчица
- 1 кисела краставичка или друг зеленчук по избор
- 1 доматче
- 2 плочки кашкавал за сандвичи
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в купичка със солта. Нарежете си на кръгчета 1 малко доматче и киселата краставичка, ако ще слагате. Можете вместо нея да изберете лист айсберг или друг листен зеленчук.
2. Намажете с олиото дъното на тиган с незалепващо покритие и сгорещете на слаб към умерен огън.
3. Изсипете разбитите яйца и ги разстелете като палачинка. Оставете за 1 минута, а след това лепнете върху тях докато са още леко течни питката. Оставете още минута и обърнете своеобразната палачинка с питката надолу.
4. В едната половина на палачинката подредете слайсовете шунка, намажете с горчица, отгоре лепнете киселата краставичка, после подредете кръгчетата домати и захлупете с плочките кашкавал за сандвичи. Прегънете на полумесец палачинката спрямо плънката. Оставете още минута, ако хлебчето не загаря.
5. Изключете котлона и обърнете за минута, за да се пекне хлебчето, ако е необходимо, и от другата страна.
6. Извадете в чиния. Разрежете през срадата по ширина на два по-къси сандвича - така е по-красиво. Поднесете по желание с още зеленчуци и сос.
Източник: YouTube/сегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ