Топла салата с черни талиатели
Салата с паста, скариди и зеленина.
Необходими продукти:
- 2 порции черни талиатели
- 1/2 авокадо
- 1/2 салатен домат
- 1/2 зелена чушка
- 1 стрък пресен зелен лук
- 90 мл зехтин Еxtra Virgin
- 20 мл балсамов оцет
- сол
- черен пипер
- 16 пресни скариди или малки омара
- 2 или 3 вида маруля
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода в голяма тенджера и добавете щипка сол и малко олио. Добавете талиателите и оставете да се варят 4 мин. (или според упътването на опаковката). Отцедете и добавете малко зехтин, за да не се слепнат.
2. Междувременно измийте малките омари (размерът им е като на скариди, но приличат на омари. Можете да използвате и скариди, ако искате). Пригответе дресинг от авокадо, домат, лук, зелена чушка, зехтин, оцет, сол, черен пипер. Всички зеленчуци трябва да са нарязани на много тънки парченца. Добавете дресинга към талиателите.
3. Сложете отгоре марулята (предварително почистена и подсушена), добавете още малко дресинг. Запържете омарите в тиганче с малко зехтин. (за около 2 мин.).
4. Изчистете месото на омарите, използвайте главите им за украса на салатата. Сложете отделеното месо върху марулята. Добавете още малко зехтин в тигана, в който сте ги пържили, прецедете и полейте с този сос готовото ястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ