Топки от карфиол с крема сирене и бадеми
Паниран карфиол с крем сирене и подправки в коричка от хлебни трохи.
Карфиолени розички на тиган - любимо домашно мезе за бира или вкусно хрупкаво предястие, което радва сетивата? В Кухнята на Звездев обаче се получва петзвезден паниран карфол на топки, защото в апетитното мезе се влага и намачкано крем сирене, а обвивката става неустоимо вкусна. Ето как се прави.
Можете за начало да си спретнете домашна галета като запечете на слаба фурна хляб до златисто и после смелите в чопър. Така хем няма да изхвърляте насъщен, хем ще направите обвивката на мезето още по-атрактивна. В чопъра трябва да смелите и шепа бадеми, които ще допринесат за изключителната хрупкавост на предястието.
Карфиолът се разделя на розички, които се готвят около минута във вряща подсолена вода. После се шокират под течаща студена вода и остават да изчакат плънката си. За нея се смесват крем сирене с ядките и подправки на вкус. После с намазани с олио ръце се нагнетява ароматният сос в карфиолените цветчета. Те се овалват в галетата и се оставят да постоят в хладилник. Следва да ги оваляте в разбити яйца, отново в галета и да запържите на около 170 градуса във фритюрник или на маслена баня.
Извадете върху домакинска хартия и поднесете - по желание с кисело мляко с чесън. И в чист вариант панираният карфиол пак пие много бира.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ