Толстолоб по индийски с къри и ориз
Къри риба с жасминов ориз и аромат на кокос.
Бон Апети
Излъчен на 13.12.2016
Готвим риба по индийски като просто потапяме традиционния за българската кухня толстолоб в домашно направен къри сос. Него пък спретваме като запържваме синапено семе, добавяме наситнен лук, куркума, кимион и лют пипер на вкус, обогатяваме кърито с кориандър, прясно настърган джинджифил и задължителното кокосово мляко. После към готовия индийски сос добавяме парчетата риба, осоляваме и опипряме и оставяме всичко да покъкри заедно. А докато основното се готви, приготвяме канапе от жасминов ориз за поднасяне. Можете да използвате и друг ориз по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ