Тирамису с нутела и маскарпоне
Тирамису с течен шоколад.
Необходими продукти:
- 180 мл мляко
- 12 бишкоти
- 2 жълтъка
- 2 с.л. захар
- 500 мл сладкарска сметана за биене
- ванилия
- 500 г маскарпоне
- 4 с.л. с връх течен шоколад Нутела (или друг по избор)
- какао на прах
Начин на приготвяне:
1. Подгрейте млякото почти до кипване и добавете в него 1 с.л. течен шоколад. Бъркайте докато се разтвори.
2. Вземете малка правоъгълна тава. Напоявайте бишкотите в млечната смес и редете една до друга в тавата докато запълнят цялото дъно. Можете предварително да си изберете тава като наредите бишкоти в нея и проверите къде пасват най-добре.
3. Разбийте с миксер захарта и жълтъците на бял крем. Добавете сметаната и бъркайте докато стане на пяна. Добавете ванилията и маскарпонето и разбъркайте на най-ниска степен, а после на ръка с шпатула докато се образува еднороден гъст крем.
4. Намажете с половината крем бишкотите.
5. Останалия сос от напояването на бишкотите подгрейте почти до кипване и дбавете в него още 3 с.л. нутела. Бъркайте до еднородност и леко охладете. Залейте сладкиша с него. Отгоре внимателно разпределете остатъка от белия крем.
6. На финала през цедка поръсете какао на прах и приберете в хладилник за поне 3 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ