Тирамису с бишкоти и кафе
Бишкотена торта с маскарпоне и кафе без печене.
Необходими продукти:
- 4 яйца, жълтъците отделно от белтъците
- 250 г маскарпоне
- 200 г пудра захар
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 1 ч.ч. прясно сварено силно кафе, охладено
- 2 с.л. ликьор по избор
- бишкоти, достатъчни за получаването на два реда по дъното на съда, който ще използвате
- малко парче полу-сладък шоколад (около 30 г)
Начин на приготвяне:
1. Смесете алкохола с еспресото.
2. Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Прибавете и маскарпонето.
3. С помощта на миксер разбийте белтъците до получаването на меки връхчета. Прибавете сместа с жълтъците и маскарпонето.
4. Натопете бързо една бишкота в кафето (не ги накисвайте за дълго, за да не се разпаднат) и подредете в съда. Повторете с останалите бисквити, докато постелите цялото дъно с един ред напоени в кафе и ликьор бишкоти.
5. Отгоре намажете около половината яйчен крем и настържете малко шоколад, след това сложете още един ред бишкоти, ред крем и настържете останалия шоколад или поръсете с какао на прах.
6. Оставете в хладилника за поне 3-4 часа или до един ден, след което може да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ