Тилапия със сладки картофи на фурна
Изискана морска риба с картофена гарнитура.
Необходими продукти:
За рибата:
- 2 филета тилапия
- подрправки – сушен лук, сушена мащерка, бахар, черен пипер, канела, пипер кайен, сол, малко зехтин или олио
- чесън – 1-2 скилидки на ситно
- зелен лук
- зехтин за пърженето
- сол и пипер на вкус
За сладките картофи:
- 500 г сладки картофи
- червен пипер
- пипер кайен
- риган
- олио
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
За рибата:
1. Поръсете щедро рибата и от двете страни със подправките.
2. На средно силен огън загрейте малко зехтин и задушете за кратко чесъна.
3. Сложете и рибата и приготвяйте по 3-4 минути от всяка страна. Можете да сложите няколко резенчета от чесъна отгоре докато се пържи.
4. Когато е готова, поръсете с пресен лук и сложете в чиния за сервиране.
За картофите:
1. Предварително загрейте фурната на 220 градуса.
2. Нарежете картофите на дебели резени.
3. Сложете всички съставки плюс картофите в торбичка за печене и раздрусайте докато се омешат.
4. Сложете ги в тава и печете 15-20 минути.
5. След това ги обърнете от другата страна и дръжте още 15-20 минути във фурната.
6. Накрая можете да поръсите с още малко сол.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ