Тиквени кексчета с тъмен шоколад
Мъфини с тиква и шоколадова глазура.
Тиквени кексчета със заливка от разтопен шоколад разнасят нежен аромат на канела в Кухнята на Звездев. Това са семейни сладкиши, в който можете да вложите останалата от зимните гозби тиква. Правят се лесно, но изискват изчакване докато се изпекат добре.
Първо в купа с миксер се разбиват яйца и захар на пяна. Проявете търпение. Следва в пяната да се вкара олио, брашно, бакпулвер и канела. Можете да добавите какао по желание. На финала в тестото трябва да влезе и рендосаната тиква - а кой ще я рендосва - теглете чоп у дома. Всичко се разбърква заедно, вече внимателно с шпатула. Полученото тиквено тсто се разпределя в намаслени и набрашнени формички за мъфини. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-тина минути.
През това време можете да разтопите шоколад на водна баня и след изваждане на кексчетата да залеете с него. Украсата е по желание - може просто да поръсите пудра захар през цедка, да поставите топка сладолед или да боденте листенце мента. Разбъркана заквасена сметана с мед също се връзва добре. Импровизирайте според вкуса и наличните продукти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ