Пълнен фланстек с гъби и моцарела
Руло от телешко месо с плънка от гъби, спанак и сирене.
Необходими продукти:
- 1 голям фланстек (или друго изтънено голямо парче телешко месо)
- 2 с.л. олио
- 4 скилидки чесън
- 2 глави лук
- 200 г печурки
- сол и черен пипер
- листенца бейби спанак
- 1-2 топки моцарела
Начин на приготвяне:
1. Фланстекът трябва да е изтънен почти до прозрачност. Ако разполагате с по-дебело парче, го изтънете като разрежете на тънко през дължината, без да прекъсвате месото. Колкото по-голямо е парчето, толкова по-добре. Обтрийте със сол и пипер и оставете настрана да изчака реда си.
2. Лука, чесъна и гъбите почистете и наситнете. Сгорещете олиото в тиган и запържете първо лука и чесъна, а след като станат прозрачни, добавете и гъбите. Гответе на умерен огън при периодично разбъркване около 15 минути.
3. През това време измийте спанака, а моцарелата нарежете на тънки колелца.
4. Готовата запръжка изсипете върху разлистения стек. Заравнете, отгоре подредете плътен пласт спанак, а върху него - плътен пласт моцарела. Завийте на руло.
5. Набучете клечки за зъби през 3 см. в рулото така, че да го прободат. След това нарежете на парчета, като рецете между клечките. Ще се образува нещо като рулце на шишче.
6. Сгорещете силно тигана от пърженето на гъбите, без да го миете от тях. Запечете рулцата от всяка страна за по 40-50 секунди. След това прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене и гответе във фурната на 180 градуса за 10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ