Регистрация

Пълнен фланстек с гъби и моцарела

Пълнен фланстек с гъби и моцарела
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1861

Руло от телешко месо с плънка от гъби, спанак и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям фланстек (или друго изтънено голямо парче телешко месо)
  • 2 с.л. олио
  • 4 скилидки чесън
  • 2 глави лук
  • 200 г печурки
  • сол и черен пипер
  • листенца бейби спанак
  • 1-2 топки моцарела

Начин на приготвяне:

1. Фланстекът трябва да е изтънен почти до прозрачност. Ако разполагате с по-дебело парче, го изтънете като разрежете на тънко през дължината, без да прекъсвате месото. Колкото по-голямо е парчето, толкова по-добре. Обтрийте със сол и пипер и оставете настрана да изчака реда си.

2. Лука, чесъна и гъбите почистете и наситнете. Сгорещете олиото в тиган и запържете първо лука и чесъна, а след като станат прозрачни, добавете и гъбите. Гответе на умерен огън при периодично разбъркване около 15 минути.

3. През това време измийте спанака, а моцарелата нарежете на тънки колелца.

4. Готовата запръжка изсипете върху разлистения стек. Заравнете, отгоре подредете плътен пласт спанак, а върху него - плътен пласт моцарела. Завийте на руло.

5. Набучете клечки за зъби през 3 см. в рулото така, че да го прободат. След това нарежете на парчета, като рецете между клечките. Ще се образува нещо като рулце на шишче.

6. Сгорещете силно тигана от пърженето на гъбите, без да го миете от тях. Запечете рулцата от всяка страна за по 40-50 секунди. След това прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене и гответе във фурната на 180 градуса за 10 минути.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта