Регистрация

Тиквена крем супа с чедър и моцарела

Тиквена крем супа с чедър и моцарела
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1830

Крем супа от тиква със сметана и сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. червен пипер - може и малко лют да добавите
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 60 г масло
  • 120 г сирене чедър
  • 500 г почистена тиква
  • 200 мл течна готварска сметана
  • моцарела по желание

Начин на приготвяне:

1. Тиквата нарежете на кубчета и прехвърлете в тенджера. Залейте с бульона и кипнете на силен огън. Щом заври намалете температурата на умерена и гответе още 20 минути. После пюрирайте с пасатор или прехвърлете в чопър и смелете.

2. Върнете пюрето обратно в тенджерата. Добавете сметаната, маслото, солта, захарта и видовете пипер. Гответе на слаб огън до кипване.

3. Рендосайте чедъра и по желание моцарела и добавете в супата. Бъркайте докато се разтворят.

4. Сервирайте топла, по желание с поръска от листа пресен лук или магданоз.

 

Източник: YouTube/Foods101withDeronda

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта