Регистрация

Тестени пурички с кашкавал и сусам

Тестени пурички с кашкавал и сусам
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3246

Малки банички с кашкавалена плънка и хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 опаковка фини точени кори
  • 100 г масло
  • 200 г кашкавал
  • 1 яйце
  • бяло сусамено семе

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото на водна баня.

2. Вземете кора, намажете я с разтопено масло (открих удобството на силиконовите домакински четки за мазане). Прегънете на две в средата по дължина. Намажете отново с масло и разрежете през средата по ширина.

3. Отрежете си пръчица кашкавал така, че да е по-къса от ширината на кората. Затова и не съветвам да режете кашкавала, преди да сте сигурни с каква дължина ще ви трябва.

4. Сложете пръчицата в единия край и започнете да навивате рулце, като след първото завъртане подплатите външните крайща на тестото така, че да задържат кашкавала вътре при разтичане (все едно завивате палачинки).

5. Готовите банички редете в тава, застлана с хартия за печене.

6. Когато подредите всички пурички, разбийте яйцето и с четката за масло намажете кората им. Така ще стане бляскава и апетитна. Отгоре поръсете със сусам.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-тина минути. Целта е кората да придобие златен цвят.

8. Щом извадите от фурната, намокрете ръцете си и изтръскайте водата от тях върху баничките. Така няма да станат чупливи при отхапване.

Да ви е сладко!

банички с кашкавал и сусам

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Удон
  2. chi
  3. 8
  4. овен
  5. ?
  6. :
  7. пита
  8. боб
  9. Крем
  10. релакс

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта