Тестени пръчици с моцарела
Дебели солети с плънка от моцарела и коричка от кашкавал.
Необходими продукти:
- 450 г моцарела
- 900 г тесто за пица (домашно или купено)
- чесън на прах
- риган
- 250 г рендосан кашкавал или друго жълто сирене по избор
- 1 ч.ч. доматен сос
- едра сол на кристали
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Отцедете моцарелата от течността и нарежете на тънки пръчици.
2. Разделете тестото на две еднакви топки, застелете си голямата тава с хартия за печене и си пригответе една правоъгълна тава с размери 20х45. В нея разточете едната топка тесто и разрежете на дълги ленти от по 20 см. (колко е тавата) и ширина около 5 см.
3. Половината ленти намажете с доматен концентрат и отгоре наредете моцарела. С другата половина лентички захлупете така, че да се образуват пурички. Прещипете крайщата. Друг вариант е в едната половина на лентичката да мажете соса и да редите моцарелата и да завивате с другата половина. Изберете си.
4. Пуснете фурната да загрява на 220 градуса. Прехвърлете внимателно соленките в тавата за печене и отгоре намажете с разбитото яйце. Ако искате, използвайте само жълтък.
5. Рендосайте кашкавала.
6. Поръсете соленките с чесън на прах, морска или друг вид едра сол и риган, а след това и с кашкавал.
7. Намалете фурната на 175 градуса и печете около 20 минути. През това време си подгответе втората тава соленки. След като извадите първата, включете на 220 градуса, докато вдигне температурата и после върнете обратно на 175 по време на печенето.
8. Можете да поднесете хруските с любимия сос за потапяне на доматена или майонезена основа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ