Регистрация

Тестени охлюви с боровинково песто

Тестени охлюви с боровинково песто
Средно   |   Порции 6-7   |   Видяна: 3502

Екзотичен ордьовър със сладко тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г сладко ронливо маслено тесто
  • 30 г пресен босилек
  • 15 г кедрови ядки
  • 15 г настърган пармезан
  • 1 скилидка чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • 75 г маскарпоне
  • 60 г сушени домати
  • 25 г сушени червени боровинки

Начин на приготвяне:

1. Пригответе пестото като смесите ядките, босилека, чесъна и маслото. Към тях прибавете и пармезана и внимателно разбъркайте.

2. Разточете тестото на дълга елипсовидна форма.

3. Разстелете маскарпонето върху тестото, след това поръсете доматите и червените боровинки равномерно.

4. Внимателно разпределете пестото отгоре и след това навийте сладкиша откъм дългата страна, така че да се получи руло. Увийте в найлоново фолио и оставете във фризера за половин час.

5. Загрейте фурната до 200 С. Нарежете сладкото руло на тънки резени и ги поставете в тава за печене.

6. Покрийте леко тавата с фолио и сложете във фурната за 15 минути. Отстранете фолиото и върнете във фурната за още 5 минути, докато охлювите станат хрупкави.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта