Регистрация

Свински джолан с кисело зеле, гъби и моркови

Свински джолан с кисело зеле, гъби и моркови
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 7701

Свинско със зеле, бяло вино и зимни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 свински джолан
  • 500 грама нарязано кисело зеле
  • 200 грама гъби печурки
  • 1 голяма глава кромид лук
  • 3-4 средни моркова
  • 10 тина зърна черен пипер
  • 5-6 зърна бахар
  • 2-3 дафинови листа
  • ½ чаена лъжичка червен пипер
  • сол на вкус / но по-малко заради киселото зеле/
  • 50 мл олио
  • 150 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

Осоляваме и изпичаме свинския джолан в намазнена тавичка, в която сме сипали и 200 мл вода и сме покрили с фолио. Месото е готово щом омекне. Обезкостяваме го и връщаме в тавичката.

В олиото запържваме ситно нарязаните лук и моркови, прибавяме добре отцеденото и нарязано кисело зеле и задушаваме до омекване. Към края прибавяме и нарязаните гъби. Поръсваме с черния и червения пипер.

В тавата при месото изсипваме задушеното зеле с гъбите. Добавяме дафиновите листа, зърната бахар и бялото вино. Разбъркваме. Запичаме във фурна, загрята на 200 градуса за около 40 минути.

Да ви е вкусно и апетитно!

свинско със зеле и гъби за зимата

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта