Регистрация

Телешко, пълнено с моцарела и шунка

Телешко, пълнено с моцарела и шунка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2701

Италианска пепероната с пълнено месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

За телешкото:

  • 4 бр. телешки котлети по 250 г всяка
  • 4 тънки резена моцарела
  • 4 тънки резена шунка
  • зехтин за намазване на пържолите

За пеперонатата:

  • 1 червена чушка, нарязана на едри кубчета
  • 1 зелена чушка, нарязана на едри кубчета
  • 1 средно голяма глава лук, нарязана на средно големи кубчета
  • 2 скилидки чесън, накълцани
  • ¼ ч.ч. каперси
  • 1 с.л. червен пипер на люспи
  • ½ ч.ч. зехтин
  • ¼ ч.ч. балсамов оцет
  • ¼ ч.ч. захар
  • ¼ ч.ч. нарязан пресен босилек
  • 2 с.л. накълцан пресен магданоз
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

На телешкото:

1. Срежете процеп в месото на котлета.

2. Увийте резена моцарела с резена шунка и ги сложете в процепа, изрязан в котлета.

3. Намажете котлета от двете страни със зехтин и поръсете със сол и черен пипер.

4. Опечете котлетите на скара по около 4-5 мин. от всяка страна, ако ги предпочитате средно опечени.

5. Сервирайте котлетите с малко пепероната върху тях.

За пеперонатата:

1. Запържете чушките, лука, чесъна, каперсите и червения пипер на люспи в зехтина на слаб огън, докато започнат да придобиват златист цвят (около 20-25 мин.).

2. Добавете оцета и захарта и продължете да пържите още една минута, за да се смесят.

3. Свалете от огъня, добавете пресните подправки и поръсете със сол и черен пипер.

4. Можете да сервирате ястието топло или студено.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта