Телешко месо в бирен сос
Телешки мръвки в тъмно пиво с лук, масло и подправки.
Необходими продукти:
- 1 кг телешко месо
- 100 г маргарин или масло
- 2 с.л. олио
- 6 глави лук
- 1,5 с.л. брашно
- 500 мл тъмна бира (най-добре белгийски ел)
- дафинов лист
- кимион
- сол и пиер
Начин на приготвяне:
1. Овкусете месото със сол и пипер, а мазнината разтопете в тиган. Отделете я в друг съд, а в тигана запържете до златисто нарязаните на ситно главички лук.
2. Добавете и брашното и щом сместа стане кафява, налейте бирата, прибавете дафиновия лист, кимиона, мазнината и изчакайте консистенцията да се сгъсти. Сосът е готов.
3. Добавете в него месото и оставете на бавен огън да се готви около 2 часа, като периодично разбърквате и се стараете мръвките да са винаги потопени в сос. Накрая извадете дафиновия лист. Сервирайте с гарнитура от зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ