Телешки шницели под пармезанова коричка
Панирано телешко с пармезанова коричка.
Необходими продукти:
- 4 телешки пържоли
- 6 с.л. брашно
- сол и пипер
- 1 яйце
- 8 с.л. галета
- олио
- 1 голям домат
- 80 г пармезан
- 40 г масло
- 5-6 стръка копър (листата)
- 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
1. Сложете всяка телешка пържола между два листа стреч фолио и начукайте докато се изтъни почти до прозрачност. Обтрийте със сол и пипер.
2. Овалвайте телешкото първо в брашно, после в разбито яйце и на финала - в галета. Можете да оваляте повторно в яйце и в галета и след това запържете двустранно в няколко с.л. сгорещено олио. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
3. Подредете готовите шницели в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре сложете по дебел и сочен резен домат и поръсете с пармезан. Приберете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 5 минути.
4. През това време разтопете маслото, добавете в него наситнения копър и чесъна и разбъркайте.
5. На дъното на чинии сложете по 2 с.л. сос, а отгоре поставете по шницел.
6. Сервирайте прясна салата или любимата картофена гарнитура с ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ