Телешки шишчета с картофи и тиквички
Шишчета с месо, домати, тиквички, лук и картофи, овкусени с млечен сос.
Бон Апети
Излъчен на 08.05.2017
Лора и Стоян предлагат да си направим вкусни шишчета с телешко месо и зеленчуци, като не наблягаме на мръвката върху клечката. Предвид българските навици, можете да намалите количеството растения на шиша и да увеличите това на месото. Така ще стане една идея по-народно. А две идеи по-нацинално ще е, ако се замени телешкото парченце със свинско или се заложи на хапки смес. Готвенето с пресни картофки, които остават цели, изисква преди това да ги сварим в подсолена вода, защото иначе не биха се опекли, докато стане готова останалата част.
По-тарикатска в тази рецепта е направата на соса, защото всички продукти се редят на клечката неовкусени. Дресингът, с който се маже месото и зеленчуците, е целия носител на апетитност. Той се приготвя като се смесят прясно мляко със заквасена сметана, горчица и лют сос, а после се овкусят с мащерка, магданоз, естрагон, сол и пипер. Остава само да намажем вкусотийките и да ги запечем на барбекю, скара, грил тиган, плоча или какъвто друг уред имаме за готвене на подобен тип ястия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ