Печена риба с лимон и анасон
Филе от бяла риба на фурна със зехтин и лимон.
Необходими продукти:
- филе от риба от вид по избор (едно или повече; общо около 1 кг)
- сол и пипер на вкус
- 4 с.л. зехтин
- 2 лимона
- няколко звездички анансон
Начин на приготвяне:
1. Уверете се, че филето е добре почистено от костици. Измийте го, подсушете и обтрийте със сол и пипер.
2. Поставете в намазнена тавичка. Полейте със зехтина.
3. Почистете добре лимона, защото кората му най-вероятно е обработена. За по-сигурно можете да си вземете био лимони - по тях няма химикали.
4. Нарежете лимоните на шайби и ги подпредете около и върху рибата. В някои от шайбите сложете по звездичка анасон.
5. Завийте тавата с алуминиево фолио и печете в предваритено загрята фурна на 220 градуса за 20 минути.
6. Разгърнете фолиото и допечете за 5-6 минути на 180 градуса.
7. Сервирайте със зелена салата или друга гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ