Сърчица на тиган с лук и масло
Задушени сърчица с масло и чесън.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 с.л. олио
- 5 скилидки чесън
- 500 г пилешки сърчица
- 1/3 ч.л. черен пипер
- 1/3 ч.л. кориандър на прах
- 1 ч.л. сол
- 100 мл вода
- 30 г масло
- няколко стръка пресен магданоз или кориандър
- семена нар по желание
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, чесъна нарежете на тънки колелца, а сърчицата почистете при необходимост и измийте под течаща вода.
2. Сгорещете олиото и запържете лука за 2-3 минути на умерена температура. Добавете чесъна и гответе още две минути.
3. Прибавете сърчицата. Бъркайте и гответе няклко минути докато се запечатат. Овкусете със сол, пипер и кориандър на прах.
4. Залейте с водата (най-добре да е вряла) и оставете да се готви под капак на умерен към слаб огън за 20 минути.
5. Добавете маслото и щом се разтопи и сгъсти соса, поръсете наситнени пресни листенца магданоз или кориандър.
6. Дръпнете от огъня и разпределете в порция или прехвърлете в плато. По желание украсете със семена нар и още пресни листенца подправки.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ