Телешки стек с чери домати и аспержи
Телешки пържоли с гарнитура от зеленчуци соте.
Необходими продукти:
- 4 дебели телешки пържоли (общо около 1 кг)
- 600 г чери домати (изберете си шарени)
- 400 г аспержи
- 80 г масло
- 2 с.л. олио
- 4-5 скилидки чесън
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Телешките стекове обтрийте със сол и пипер и в никакъв случай НЕ начуквайте. Отгоре покапете с 1 с.л. олио.
2. Доматите измийте, цепнете в горната част с нож и подредете в тавичка. Запечете на 200 градуса за 8-10 минути.
3. Аспержите пуснете в 1 литър вряща вода, в която сте разтворили 1 с.л. сол. Варете 2 минути и отцедете през гевгир. Залейте със студена вода.
4. Сгорещете тиган с незалепващо покритие. Запечатайте телешкото за по 2,5 минути от страна. Прехвърлете мръвките в тава и сложете резени масло върху тях.
5. Извадете доматите и охалдете фурната до 175 градуса. Сложете месото вътре и печете 8 минути.
6. През това време в тигана от запечатването добавете 1 с.л. олио и изчегъртайте загорелите парченца.
7. Чесъна наситнете и добавете в тигана заедно с 40 г масло (приблизително). Добавете аспержите и доматите и гответе няколко минути докато се запържат.
8. Готовото телешко оставете да почине 5-6 минути на стайна температура, прехвърлете в индивидуални порции и поднесете с гарнитурата и още резен масло по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ