Телешки ребърца с медена глазура
Ребра от младо теле с коричка от джинджифил, чесън, мед и още изненади.
Телешкото се слави като претенциозно месо, което трябва да бъде сготвено с разбиране, за да се превърне в галеща сетивата храна. Важни са подправките, умението на кулинаря и градусите на термичната обработка, за да се превърне вкусният продукт в изящно ястие. Затова експертите от Tasty залагат на две пера - най-лесното за готвене телешко - ребрата и най-дълбоките като ароматност подправки - азиатските. Така идеята за печени телешки ребра се превръща в достъпна за реализация за всеки домакин.
Първо се прави маринатата от соев сос, оризов оцет, сусамово олио, чесън, джинджифил и червен пипер. Добавя се голямо количество наситнен лук, чиито сокове да направят телешкото наистина крехко. После месата киснат в соса, а след това полягват върху домакинска хартия и се готвят над 2 часа на слаба фурна.
През това време се прави глазурата като остатъците от маринатата се редуцират с мед в касерола. Изпечените ребра се мажат с глазурата и се допичат, колкото коричката да полепне по тях. После почиват 10 минути, нарязват се и се сервират. Остава само да получат аплодисметите за страхотния си вкус. Гарнитура от картофено пюре се връзва идеално.
Ако искате да видите точните грамажи на продуктите, кликнете ТУК. А във видеото ще наблюдавате приготвянето стъпка по стъпка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ