Регистрация

Телешки ребра със сос по корейски

Телешки ребра със сос по корейски
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 4339

Мариновани телешки ребърца със соев сос и медена глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг телешки ребра (месо с кокъл)
  • 100 мл соев сос
  • 2 с.л. оризов оцет
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. червен пипер на прах
  • 8 скилидки чесън
  • 5-8 г. корен джинджифил
  • 1-2 с.л. лют сос по желание
  • 2 глави лук
  • 3 с.л. мед
  • сусам и пресен лук за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Чесъна обелете и намачкайте на паста. Лука обелете и наситнете хубаво. Джинджифила обелете и нарежете.

2. В удобен съд смесете соевия сос с оризовия оцет, сусамовото олио, лютия сос, червения пипер, чесъна, джинджифила и лука. Разбъркайте хубаво. Накиснете месото в тази смес за поне 4 часа, а най-добре за една нощ.

3. Без да оттръсквате месото от полепналата по него марината, го прехвърлете в тава с костите надолу. Не режете на парчета - нека си останат големите късове ребра.

4. Печете на 160 градуса за 2:30-3 часа, като в началото на готвенето можете да покриете тавата с алуминиево фолио. След 1:30 часа махнете фолиото. То не е задължително, ако месото е крехко.

5. Останалата марината прехвърлете в тиган или касерола и кипнете. Добавете в нея и меда.

6. Изпечените ребърца намажете щедро с медения сос и върнете в изключена фурна за 10-15 минути. После пак намажете.

7. След това нарежете по дължина между костите и поръсете със семена сусам и нарязан косо пресен лук. Сервирайте!

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта