Регистрация

Телешки кебап по креолски

Телешки кебап по креолски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 980

Телешко с домати във винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г телешко месо
  • брашно за овалване
  • 80 г масло
  • 1 стебло целина (селъри)
  • 1 голяма глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 250 мл домати в собствен сос (белени от консерва)
  • 1 ч.л. захар
  • 200 мл телешки бульон
  • 60 мл червено вино
  • сол и пипер на вкус
  • пресен магданоз за гарниране

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на дълги лентички, оваляйте в брашно и пържете в 50 г от маслото. След това извадете от тигана и заделете настрана.

2. Целината, лука и чесъна наситнете и запържете в същия тиган, в който предварително сте разтопили останалото масло. Когато омекнат добавете доматите и захара и оставете да къкри 5-8 минути.

3. Върнете месцата, залейте с бульона, добавете червеното вино, сол и пипер на вкус и оставете да се готви докато месото се развари добре. Ако сосът стане прекалено течен, разбъркайте 1 с.л. брашно с 1 с.л. вода и през цедка прибавете в гозбата.

4. Готовото ястие сервирайте с наситнен пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта