Телешки кебап по креолски
Телешко с домати във винен сос.
Необходими продукти:
- 600 г телешко месо
- брашно за овалване
- 80 г масло
- 1 стебло целина (селъри)
- 1 голяма глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 250 мл домати в собствен сос (белени от консерва)
- 1 ч.л. захар
- 200 мл телешки бульон
- 60 мл червено вино
- сол и пипер на вкус
- пресен магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
1. Месото нарежете на дълги лентички, оваляйте в брашно и пържете в 50 г от маслото. След това извадете от тигана и заделете настрана.
2. Целината, лука и чесъна наситнете и запържете в същия тиган, в който предварително сте разтопили останалото масло. Когато омекнат добавете доматите и захара и оставете да къкри 5-8 минути.
3. Върнете месцата, залейте с бульона, добавете червеното вино, сол и пипер на вкус и оставете да се готви докато месото се развари добре. Ако сосът стане прекалено течен, разбъркайте 1 с.л. брашно с 1 с.л. вода и през цедка прибавете в гозбата.
4. Готовото ястие сервирайте с наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ