Тарталети Червено кадифе с боровинки
Кексчета с кисело мляко и глазура с плодове.
Необходими продукти:
Сухи съставки:
- 2 ½ ч.ч. брашно
- 1 ¼ ч.ч. захар
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. какао на прах
Течни съставки:
- 1 ¼ ч.ч. растително олио
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 2 големи яйца
- 25 мл червена сладкарска безвредна боя
- 1 ч.л. бял оцет
- 1 ч.л. ванилова есенция
За глазурата:
- 250 г масло
- 500 г крема сирене
- 4 ч.ч. пресята пудра захар
- по 1 боровинка за украса (от тези продукти излизат 16 големи или 32 малки кексчета)
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 180°С.
2. Постелете формичките за тарталети с хартия за тарталети.
3. Пресейте сухите съставки в голяма купа. Оставете ги настрана.
4. Разбийте течните съставки, докато получите гладка и хомогенна смес.
5. Постепенно пресейте вътре сместа от сухите съставки. Разбъркайте всичко.
6. Излейте сместа във формичките за тарталети, като запълните само ¾ от всяка формичка.
7. Печете във фурната 20-25 мин.
8. Разбийте в купа маслото с миксер на бавни обороти, докато получите кремообразна бледа смес.
9. Добавете крема сиренето и разбийте до получаване на пухкава смес.
10. Добавете захарта и разбийте на бързи обороти до получаване на пухкава смес.
11. Извадете тарталетите от фурната и ги оставете да изстинат.
12. Когато тарталетите изстинат, намажете ги с глазурата от сирене и ги поръсете с натрошени орехи. Най-отгоре сложете горски плодове.
13. Охладете тарталетите в хладилника, за да се затегне глазурата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ