Регистрация

Тарталети Червено кадифе с боровинки

Тарталети Червено кадифе с боровинки
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 4125

Кексчета с кисело мляко и глазура с плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Сухи съставки:

  • 2 ½ ч.ч. брашно
  • 1 ¼ ч.ч. захар
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. какао на прах

Течни съставки:

  • 1 ¼ ч.ч. растително олио
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 2 големи яйца
  • 25 мл червена сладкарска безвредна боя
  • 1 ч.л. бял оцет
  • 1 ч.л. ванилова есенция

За глазурата:

  • 250 г масло
  • 500 г крема сирене
  • 4 ч.ч. пресята пудра захар
  • по 1 боровинка за украса (от тези продукти излизат 16 големи или 32 малки кексчета)

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 180°С.

2. Постелете формичките за тарталети с хартия за тарталети.

3. Пресейте сухите съставки в голяма купа. Оставете ги настрана.

4. Разбийте течните съставки, докато получите гладка и хомогенна смес.

5. Постепенно пресейте вътре сместа от сухите съставки. Разбъркайте всичко.

6. Излейте сместа във формичките за тарталети, като запълните само ¾ от всяка формичка.

7. Печете във фурната 20-25 мин.

8. Разбийте в купа маслото с миксер на бавни обороти, докато получите кремообразна бледа смес.

9. Добавете крема сиренето и разбийте до получаване на пухкава смес.

10. Добавете захарта и разбийте на бързи обороти до получаване на пухкава смес.

11. Извадете тарталетите от фурната и ги оставете да изстинат.

12. Когато тарталетите изстинат, намажете ги с глазурата от сирене и ги поръсете с натрошени орехи. Най-отгоре сложете горски плодове.

13. Охладете тарталетите в хладилника, за да се затегне глазурата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта