Регистрация

Тарталети с гъби и лук

Тарталети с гъби и лук
Лесно   |   Порции 12-16 броя   |   Видяна: 1657

Солени кошнички с гъбен пълнеж.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 г гъби от консерва или буркан
  • 1 морков
  • 2 глави лук
  • 1 червена сладка чушка
  • 2 с.л. олио
  • 50 г масло
  • сол и пипер на вкус
  • 2 с.л. майонеза
  • връзка копър
  • 120 г кашкавал
  • 12-16 кошнички за тарталети (готови или направени по домашната ви рецепта)

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и чушката, моркова рендосайте и сгорещете зехтина.

2. Запържете първо лука, после добавете моркова и малко преди да махнете от огъня, вкарайте и чушката в сместа. Пресипете в отделна чиния.

3. Гъбите отцедете от соса на консервата, нарежете на кубчета и гответе в тигана от лучената смес докато влагата от тях изври. Добавете маслото, 2/3 от наситнения копър и сол и пипер на вкус. Вкарайте и останалите пържени зеленчуци, подправете финално и махнете от огъня. Залейте с майонезата и разбъркайте.

4. Тарталетите подредете в тава, застлана с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса. Кашкавала рендосайте.

5. Разпределете гъбената плънка в тарталетите, отгоре поръсете рендосан кашкавал и запечете за 5-7 минути.

6. След изваждане поръсете с наситнен копър. Най-вкусни са още топлички.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта