Таратор с репички и бадеми
Студена супа с репички, краставици и ядки.
Бон Апети
Излъчен на 11.06.2018
Различен таратор с добавка от репички и див лук правят Лора и Стоян, за да предложат начин да обогатите домашната си рецепта за студена лятна супа с кисело мляко. Получава се по-шарено и още по-ароамтно ястие, което е подправено с босилеков сос.
Киселото мляко се разбърква в купа със сол докато стане гладко. Репичките и краставиците се нарзват на малки кубчета и се добавят при млякото. Наситнява се дивия лук, прибавя се и той, след това се долива студена вода до желаната гъстота. После се подправя със сол и пипер и се прибира в хладилник, за да чака момента на сервирането.
През това време си правим и босилеково песто като в блендер смиламе листа босилек с пресен копър, чесън, сол, лимонов сок и зехтин. С плучения зелен сос украсяваме супата преди поднасяне, а в допълнение поръсваме и с натрошени печени бадеми.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ