Регистрация

Таратор с репички и бадеми



Таратор с репички и бадеми
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1406

Студена супа с репички, краставици и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.06.2018

Различен таратор с добавка от репички и див лук правят Лора и Стоян, за да предложат начин да обогатите домашната си рецепта за студена лятна супа с кисело мляко. Получава се по-шарено и още по-ароамтно ястие, което е подправено с босилеков сос.

Киселото мляко се разбърква в купа със сол докато стане гладко. Репичките и краставиците се нарзват на малки кубчета и се добавят при млякото. Наситнява се дивия лук, прибавя се и той, след това се долива студена вода до желаната гъстота. После се подправя със сол и пипер и се прибира в хладилник, за да чака момента на сервирането.

През това време си правим и босилеково песто като в блендер смиламе листа босилек с пресен копър, чесън, сол, лимонов сок и зехтин. С плучения зелен сос украсяваме супата преди поднасяне, а в допълнение поръсваме и с натрошени печени бадеми.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта