Тапенада с маслини и пармезан
Провансалска разядка с маслини, аншоа, каперси и пармезан.
Бон Апети
Излъчен на 01.05.2017
Лора и Стоян дават хитра идея за рецепта за маслинова паста като се съобразяват с лесния начин на приготвяне на тапенада. Името идва от провансалската дума за каперси, които са задължителни във вкусната маслинова разядка. А направата е наистина фасулска и отнема около 10 минути, защото това е от онези рецепти, в които просто всички продукти се изсипват в блендера.
Така в купичката на уреда влизат маслини каламата, каперси, сушени домати, филе от аншоа, чесън, пармезан, зехтин и риган. Само с няколко натискания на копчето, тези продукти са се смесили в уникална симбиоза. Сега можете да поднесете този сос с хляб за потапяне или да намажете брускети за гости. Вкусът е силен и незабравим.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ