Тайландска пилешка супа с ориз
Оризова супа с пиле и лук.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. късозърнест ориз
- 8 ч.ч. вода
- 1 ч.л. сол
- 1 кг обезкостени пилешки гърди, нарязани тънко
- 3 с.л. пресен сок от лайм (смесен с 1 ч.л. сол)
- 2 с.л. зеленчуково олио
- ½ ч.ч. фино нарязан лук
- 1½ ч.л. счукан чесън
- 1 с.л. бял пипер (или на вкус)
- ¼ ч.ч. нарязан зелен лук
- ¼ ч.ч. нарязани листа целина
- ¼ ч.ч. нарязан пресен кориандър
Начин на приготвяне:
1. В тенджерка на слаб огън сварете ориза, заедно с водата и солта за около час до омекване.
2. Мариновайте пилешкото в сока от лайм и солта за около 5 мин.
3. Сгорещете олио в тиганче и сотирайте лука и чесъна до омекване. Прибавете белия пипер и маринованото месо.
4. Запържете, като разбърквате, за около 10 мин.
5. Сложете по 1 ч.ч. от топлия ориз в индивудуални купички за сервиране и го поръсете с пилешкото, нарязания зелен лук, целината и кориандъра.
6. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ