Сьомга с 2 дресинга и хрупкава кожа от сьомга
Изтънчено сготвена сьомга за претенциозни гастрономи.
Необходими продукти:
- малка шепа див лук, нарязан
- винегрет с горчица (10 части зехтин, не "extra-virgin", 2 части дижонска горчица, 1 част сок от лимон или лайм, сол и пипер)
- зехтин с копър (шепа много фино нарязан копър, поставен за няколко часа в зехтин, не "extra-virgin", за да попие аромата)
- 220 г сьомга филе, с кожата, без люспите, отстранете кожата и я запазете
- 2 филийки кафяв малцов хляб с коричка
Начин на приготвяне:
1. Първо сложете в чиния дивия лук и двата дресинга.
2. Нарежете кожата на сьомгата на дълги, тънки ивици.
3. Нарежете сьомгата на малки парчета с размера на хапки.
4. Загрейте тиган с малко зехтин или друго олио за готвене.
5. Запечете хапките сьомга на силен огън няколко минути, докато се оцвети отвън. Махнете от тигана и запазете.
6. Изпържете тънката кожа на сьомгата докато не стане хрупкава, но не изгоряла.
7. Сложете парчетата сьомга в чиния и покрийте с кожата.
8. Поднесете с хляба.
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ