Сьомга със захарна коричка в пергамент
Задушено филе от сьомга в хартия.
Сьомгата е риба с полезно месо, което се готви бързо и лесно. То е идеално за домашна вечеря в натоварения делник или експерсно спретване на вечеря за Никулден. Каналът Dazzle Spoon дава гениална идея как да си сготвите крехко филе със захарна коричка, което можете да поднесете с картофки.
Ако ще правите картофи, започнете с тях, защото им трябва повече време. Измийте ги с все обелката, надупчете с вилица, обтрийте със сол и покапете с мазнина. Увийте в алуминиево фолио всеки картоф по отделно и пъхнете във фурната на 220 градуса. След това се заемете с рибата. Обтрийте със сол и пипер или с вегетина. Вземете толкова листове пергамент, колкото филета ще готвите. Във всеки от тях поръсете захар. Поставете отгоре филето и пак поръсете със захар. След това наредете кръгчета лук и покапете с малко мазнинка. Завийте и печете 20-30 минути.
Сервирайте с картофките и резени лимон. Филето е станало крехко, а сладникавостта му е деликатна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ