Сусамово пиле с фъстъци
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3315
Пилешки гърди с лук и фъстъчен сос.
Необходими продукти:
- 2 бр филе от пилешки гърди
- зелени зеленчуци (за основа)
- 4 резена джинджифил
- 2 бр зелен лук
- 1 литър вода
За соса:
- 2 ч.л. смлян сусам
- 2 ч.л. смлени фъстъци
- 1 ч.л. соев сос
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Сложете водата в дълбок тиган, добавете джинджифила и зеления лук и оставете да заври.
2. Добавете вътре пилешкото филе и варете за 8 минути.
3. Извадете пилето от тигана, сложете го на дъска за рязане и го сплескайте с гърба на тежка дървена лъжица.
4. Придържайки с ръка, нарежете пилето по диагонал.
5. Сложете върху пресни зеленчуци или салата.
6. Поръсете с фъстъчено-сусамовия сос и сервирайте.
Най-важните съставки
джинджифил, захар, зелен лук, зелени чушки, печен сусам, пилешки гърди, соев сос, сусамово олио, фъстъци
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ