Супа топчета с картофи, моркови и фиде
Супа с кюфтета и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 250 г лук (2-3 глави)
- 700 г кайма
- 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер
- 350 г картофи (3 средно големи картофа)
- 2 литра вода
- 2 с.л. олио
- 2 моркова
- 2 ч.л. сол + 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 дафинов лист
- листата на 1/2 връзка копър
- 50 г фиде
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете. Каймата прехвърлете в купичка.
2. Добавете към каймата 1/3 (на око) от лука, 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер. Замесете.
3. Картофите обелете, нарежете на кубчета с размера на половин хапка и измийте. Прехвърлете в тенджера, залейте с водата и оставете да кипнат. Отпенете и варете 20-тина минути на умерен огън.
4. През това време с мокри ръце от каймата оформете малки кюфтенца и ги подредете в чиния.
5. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган. Нарежете морковите на кръгчета с дебелина около 0,5 см. Запържете първо лука в олиото, след това добавете и морковите и гответе 2-3 минути.
6. Прибавете запръжката в тенджерата, пуснете едно по едно и кюфтенцата, дафиновия лист, сол и пипер. Оставете да се готви 4 минути след кипване на умерен огън.
7. Наситнете листата на магданоза и ги прибавете в супата заедно с фидето. Гответе още 4-5 минути и махнете от котлона. Супата е готова.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ