Супа топчета с картофи и моркови
Зеленчукова супа с малки кюфтенца.
Необходими продукти:
- 2 литра вода
- 400 грама кайма смес
- 4-5 моркова
- 1 глава лук
- връзка магданоз
- връзка копър
- сол и черен пипер на вкус
- растителна мазнина
Начин на приготвяне:
1. В купа разбъркайте каймата със сол и черен пипер и оформете от нея малки кръгли кюфтенца.
2. Налейте водата в тенджера, осолете я и я изчакайте да заври. Обелете картофите, нарежете ги на хапки и ги пуснете да се варят във водата.
3. Нарежете лука и морковите на кубчета. Сгорещете мазнина в тиган, запържете лука и щом започне да става прозрачен добавете и морковите. Пържете 3-4 мин.
4. Изсипете запръжката в тенджерата, след това внимателно прибавете кюфтетата във врялата вода с лъжица, като се стараете да не се разпаднат при потапянето.
5. Варете още 15 минути на умерен огън. След това изключете котлона и добавете нарязаните на ситно копър и магданоз. Оставете супата да почива още 15-тина минути. После сервирайте и се насладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ