Супа топчета от сирене
Зеленчукова супа с хапки от сирене и кашкавал.
Необходими продукти:
За супата:
- 1 тиквичка
- 1 морков
- 1 глава лук
- 3 с.л. растителна мазнина за готвене
- 2 скилидки чесън
- връзка магданоз
- 1,2 л вода или бульон от вид по избор
- сол и пипер на вкус
За топчетата от сирене:
- 100 г бяло твърдо сирене
- 200 г кашкавал
- 1 яйце
- 50 г масло
- 50 г брашно
- 50 г галета
Начин на приготвяне:
1. Тиквичката обелете и нарежете на кубчета. Лука обелете и наситнете. Моркова измийте и рендосайте.
2. Сгорещете растителната мазнина и запържете в нея първо лука, след това добавете морковите и тиквичката. Гответе докато морковът омекне.
3. Кипнете водата или бульона и прехвърлете в тенджерата запържените зеленчуци. Пресирайте и двете скилидки чесън и оставете да къкри на умерен огън.
4. През това време в купа разбийте яйцето за топчетата. Рендосайте в него кашкавала, добавете маслото на стайна температура и сиренето, натрошено на ситно. Разбъркайте.
5. Добавете галетата и брашното. Трябва да се получи лепкаво тесто. Щом супата закипи, оформяйте с мокри ръце топчета с големината на орех и ги пускайте в бульона. Оставете да къкрят 10-тина минути.
6. Наситнете магданоза. Опитайте супата на соленост и добавете подправки на вкус. Махнете от котлона и добавете зеленината. Готово е за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ