Регистрация

Супа топчета от сирене

Супа топчета от сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1314

Зеленчукова супа с хапки от сирене и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За супата:

  • 1 тиквичка
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 2 скилидки чесън
  • връзка магданоз
  • 1,2 л вода или бульон от вид по избор
  • сол и пипер на вкус

За топчетата от сирене:

  • 100 г бяло твърдо сирене
  • 200 г кашкавал
  • 1 яйце
  • 50 г масло
  • 50 г брашно
  • 50 г галета

Начин на приготвяне:

1. Тиквичката обелете и нарежете на кубчета. Лука обелете и наситнете. Моркова измийте и рендосайте.

2. Сгорещете растителната мазнина и запържете в нея първо лука, след това добавете морковите и тиквичката. Гответе докато морковът омекне.

3. Кипнете водата или бульона и прехвърлете в тенджерата запържените зеленчуци. Пресирайте и двете скилидки чесън и оставете да къкри на умерен огън.

4. През това време в купа разбийте яйцето за топчетата. Рендосайте в него кашкавала, добавете маслото на стайна температура и сиренето, натрошено на ситно. Разбъркайте.

5. Добавете галетата и брашното. Трябва да се получи лепкаво тесто. Щом супата закипи, оформяйте с мокри ръце топчета с големината на орех и ги пускайте в бульона. Оставете да къкрят 10-тина минути.

6. Наситнете магданоза. Опитайте супата на соленост и добавете подправки на вкус. Махнете от котлона и добавете зеленината. Готово е за сервиране.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта