Супа с чери домати
Доматена супа с италиански наденички.
Необходими продукти:
- 10-12 чери домата, отстранете дръжките и ги оставете цели
- 1 с. л. доматено пюре
- 1 стрък целина, нарязана на кубчета
- 1 глава червен лук, нарязана на кубчета
- 1 морков, нарязан на кубчета
- 1 скилидка чесън, обелена и цяла
- 2 италиански наденички, нарязани на парчета (може и друг вид наденица по ваш избор)
- щипка цвят от мащерка
- шепа пресни листа босилек, ситно нарязани
- 500 мл пилешки бульон
- шепа макаронени изделия по ваш избор
- студено пресован зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сложете нарязаните лук, целина, морков и чесън в дълбока тенджера с малко зехтин и загрейте на средно силен котлон. Задушете зеленчуците (внимавайте да не прегорят) и ги овкусете със сол и черен пипер.
2. Прибавете към зеленчуците наденичките и мащерката, разбъркайте и оставете на котлона за няколко минути.
3. Извадете скилидката чесън, прибавете доматеното пюре и разбъркайте добре.
4. Прибавете чери доматите и пилешкия бульон и кипнете.
5. Сложете макаронените изделия в тенджерата и оставете супата да поври на слаб огън за 10 минути. Ако видите, че течността извира, добавете още вряла вода.
6. Овкусете супата със сол и черен пипер на вкус, гарнирайте с нарязания ситно босилек и сервирайте гореща!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ