Регистрация

Супа с прясна царевица

Супа с прясна царевица
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2901

Люта супа с мляко и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 кочана прясна царевица, наронени
  • 2 ч.л. зехтин
  • 1 средна глава жълт лук, наситнен
  • 1 голям лук шалот, наситнен
  • 1 халапеньо или друг вид люто чушле по избор, ситно нарязано
  • скилидки чесън, счукан
  • 1/2 средна червена сладка чушка, наситнена
  • 2 ч.ч. пълномаслено мляко
  • 2 ч.ч. пилешки бульон
  • 1 1/2 ч.л. цели зърна кимион
  • 3/4 ч.л. кошер сол
  • 1/2 ч.л. захар
  • пресен кориандър
  • 2-3 пресни лайма
  • прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. С много остър нож отделете зърната царевица от кочаните. Трябва да се получат около 5 чаши. Заделете кочаните.

2. В голяма тенджера с дебело дъно смесете зехтина, лука и шалота и гответе на средно-слаб огън с капак, докато лукът стане полу-прозрачен.

3. Прибавете царевицата и гответе още около 4 мин.

4. Прибавете чесъна, чушките и кимиона и гответе, като разбърквате непрекъснато, докато усетите аромата на кимиона.

5. Добавете солта, захарта, бульона, млякото и кочаните.

6. Оставете да заври, намалете огъня до слаб и варете до омекване на царевицата - около 20 - 30 мин.

7. Извадете кочаните и пюрирайте поне 50% от супата.

8. Овкусете с черен пипер.

9. Поднесете гарнирано с прясно наситнен кориандър и сок от лайм.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта